den 20 april 2024
Dagens namn: Amalia, Amelie
Orsa kommun - helt enkelt!
Kontakt

Postadress: Box 23, 794 21 Orsa

Besöksadress: Kyrkogatan 5
Ring gärna och boka tid innan besök.

Klaus Csucs, näringslivskoordinator
Telefon: 0250-55 21 18

Wiktoria Lundqwist, näringslivsutvecklare
Telefon: 0250-55 22 55

 
Näringslivsnyheter
Näringslivsnyheter / 2018-10-02
Orsa kommun klättrar i företagsranking
Orsa är den kommun i Dalarna som klättrar mest i den företagsranking som Svenskt Näringsliv gör varje år. Orsa klättrar 49 platser och hamnar på plats 206 totalt.
Näringslivsnyheter / 2018-05-15
Bästa förbättringen av näringslivsklimatet i länet
Orsa har stått för den bästa förbättringen av näringslivsklimatet i länet. Detta enligt Svenskt Näringslivs mätning. Det totala omdömet har stigit från betyget 3,1 till 3,4.
Näringslivsnyheter / 2018-03-27
Företagarveckan 2018 - Program
Näringslivsnyheter / 2018-01-12
Företagarveckan 2018
Boka in vecka 15 (9-13 april) för Orsas Företagarvecka! Syfte med Företagarveckan är att öka kunskapen om företag, företagandet och visa allmänheten vad det finns för möjligheter i Orsa.
Näringslivsnyheter / 2018-01-11
BID tar nästa steg
BID konceptet bygger på ett samarbete mellan näringslivet, fastighetsägarna och kommunen.
2018-05-15

Bästa förbättringen av näringslivsklimatet i länet

Orsa har stått för den bästa förbättringen av näringslivsklimatet i länet. Detta enligt Svenskt Näringslivs mätning. Det totala omdömet har stigit från betyget 3,1 till 3,4.

Enligt Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet så anser Orsas företagare att det blivit rejält bättre. Orsa är den kommun i Dalarna som uppvisar störst förbättring i sina resultat. Det sammanfattande omdömet stiger från 3,1 till 3,4, där 32 % av företagen ger kommunen betyget bra och 15 % betyget mycket bra eller utmärkt. 48 % av företagarna som svarat har angivit att de har en bra, mycket bra eller utmärkt kommunikation med kommunen. Det som drar ner totalbetyget är fortfarande uppfattningen om kommunens myndighetsutövning, men det arbete som inletts verkar ändå ha gett ett lovande resultat.

- Ett mycket glädjande besked. Vi jobbar hårt för att företagarna ska uppleva ett företagsklimat där de kan växa och utvecklas, säger Mikael Thalin (C) kommunalråd i Orsa. Ett förbättrat företagsklimat är ett våra högst prioriterade områden.

I undersökningen kan man också utläsa att företagen tycker att såväl dialogen med kommunledningen som kommunens service till företagen har förbättrats.

- Från näringslivskontorets sida har vi satsat mycket på just kommunikation med näringslivet. Vi jobbar med ett flertal aktiviteter bland annat har vi startat en Facebooksida där vi har en Företagsstafett. Sen får vi inte glömma Företagarveckan vi hade tidigare i vår. Genom alla aktiviteter vill vi visa det positiva som finns i Orsa, säger Klaus Csucs som jobbar som näringslivskoordinator.

Näringslivsklimatet är hela den kommunala organisationens ansvar, inte bara näringslivskontorets. Alla förvaltningar ska ta fram handlingsplaner för att förbättra näringslivsklimatet inom sitt område. Verksamhetsområde Samhälle har bildats för att öka fokus på tillväxtfrågor i kommunen och har uppföljningsansvar.

- Det märks att det nybildade verksamhetsområdet Samhälle nu har kommit i gång på allvar, säger Mikael. Nu gäller det att lägga i nästa växel så vi når våra högt ställda mål. Vi ska vara bland de 100 bästa kommunerna år 2020.

Det tas ständigt nya initiativ från både enskilda företag och Företagarna i Orsa. Det senaste exemplet är ”Orsamässan” som planeras för nästa år.

- Det är kul och värdefullt att företagarna själva är så engagerade och kommer med idéer och vill bidra! Vi är öppna för samarbete och välkomnar alla som har nya idéer till näringslivskontoret, avslutar Klaus

Läs mer här: 

https://www.svensktnaringsliv.se/regioner/dalarna/elva-av-dalarnas-kommuner-far-battre-betyg_709748.html

Senast ändrad den 20 december 2018
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer