den 2 december 2022
Dagens namn: Beata, Beatrice
Orsa kommun - helt enkelt!
Nyheter
Nyheter / 2019-01-28
1 februari lanserar vi nya webbplatsen orsa.se 
Fredagen den 1 februari lanserar vi Orsa kommuns nya webbplats – www.orsa.se. Den nya webbplatsen kommer att vara mobilanpassad, ha en ny design, nya funktioner och ett helt uppdaterat innehåll. 
Nyheter / 2019-01-28
Orsa kommun begär korrigering av felaktigt inlämnad statistik
Varje år lämnar Sveriges kommuner in statistik till Statistiska centralbyrån, SCB, rörande kommunens medborgare. De inlämnade uppgifterna sammanställs sedan i statistiska sammanfattningar i olika databaser.
Nyheter / 2019-01-21
Kullan gör come-back!
Calle Örnemarks skulptur Orsakullan orsakade på sin tid en av de få kulturdebatter vi haft. Den avtäcktes i anslutning till centruminvigningen 1984 och fick snabbt en Osskall till sällskap, skapad av Orsa Aquademi.
Nyheter / 2019-01-10
Orsa Bibliotek & Kulturhus
Bokcirkel på dagtid startar inom kort
Nyheter / 2019-01-08
Ny hiss i Orsa Kulturhus
Från och med måndag 14 januari kommer hissen att vara avstängd i Kulturhuset

Orsanyheter i media hittar ni här:

Orsa i media


 

Nyheter
2019-01-28

1 februari lanserar vi nya webbplatsen orsa.se 

Fredagen den 1 februari lanserar vi Orsa kommuns nya webbplats – www.orsa.se. Den nya webbplatsen kommer att vara mobilanpassad, ha en ny design, nya funktioner och ett helt uppdaterat innehåll. 

Bild på orsas nya webbplats orsa.se

Fokus har varit på att ta fram en ny webbplats som är användarvänlig och tillgänglig för alla. En stor del i tillgänglighetsarbetet har varit språket. Alla som skriver texterna har utbildats i Klarspråk för att kunna skriva enkelt, begripligt och korrekt.  

Innehållsarbetet kommer fortsätta  

Arbetet med innehåll, det vill säga att skriva nya texter och ta fram nya bilder, har tagit längre tid än planerat. Därför kommer inte alla sidor att finnas med vid lanseringen. På vissa sidor kan det även saknas bilder och länkar som vi behöver lägga till. Vi kommer att fortsätta arbetet med att färdigställa detta och göra klart det sista slutfixet efter lanseringen.

- En webbplats blir aldrig färdig, den behöver uppdateras och justeras regelbundet. Så det är egentligen inget konstigt med det. Men nu har vi ändå en ny lättarbetad plattform, säger Emma Jidemyr kommunikationschef på Orsa kommun.

E-tjänstplattform lanseras under hösten 

Den nya webben kommer inte innehålla några e-tjänster. Anledningen är att vi vill skapa en plattform för e-tjänsterna så användaren bara behöver logga in på ett ställe för att kunna följa alla sina ärenden på ett och samma ställe. E-tjänstplattform kommer att upphandlas under hösten i ett gemensamt projekt med alla kommuner i Dalarna. E-tjänster kräver också ofta någon typ av verksamhetsutveckling, och därför har det legat utanför webbprojektet.   

Frågor? Synpunkter? 

Du kan följa arbetet fram till lansering på vår betawebb Den 1 februari hittar du sedan webbplatsen på adressen www.orsa.se

Saknar du något? Är något svårt att hitta eller svårt att förstå? Vi på kommunikationsenheten blir väldigt glada för konstruktiv feedback, du kan mejla den till oss på kommunikation@orsa.se

 

Senast ändrad den 26 maj 2017
Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer